Επίθεση ρατσιστικού χαρακτήρα σημειώθηκε εναντίον οκτώ Πακιστανών εργατών, ο ένας ανήλικος, στην Κρήτη, οι οποίοι σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής χτυπήθηκαν βάναυσα.
Για μια από της πιο άγριες ρατσιστικές επιθέσεις κάνουν λόγω οι κάτοικοι στο Οροπέδιο Λασιθίου, κατά την οποία θα μπορούσαν να υπάρχουν νεκροί. Οι κάτοικοι επικοινώνησαν με τον δημοσιογράφο Θάνο Περβολαράκη στο creta24.gr, προκειμένου, όπως λένε, να μπει τέλος στην δράση των εν λόγω τραμπούκων.
Οι κάτοικοι του χωριού δηλώνουν τρομοκρατημένοι από τη δολοφονική επίθεση και ληστεία, ενώ προσθέτουν ότι οι εν λόγω μετανάστες δεν έχουν προκαλέσει ποτέ κάποιο επεισόδιο.
Το χρονικό της επίθεσης
Η επίθεση έγινε εις βάρος 8 Πακιστανών εργατών τους οποίους χτύπησαν βάναυσα, δεν δίστασαν ακόμα και να πυροβολήσουν (οι πληροφορίες λένε στον αέρα) κι όλα αυτά για να τους αποσπάσουν τις λιγοστές τους οικονομίες από τα μεροκάματα που κάνουν.
Μεταξύ των θυμάτων κι ένας ανήλικος Πακιστανός, ενώ ένας άλλος ομοεθνής του είχε σύμφωνα με κατοίκους κολλημένο στο πρόσωπό του το όπλο μέχρι να πει στους δράστες που έχει κρύψει τις οικονομίες του.
Οι δράστες, έξι με εφτά σύμφωνα με τις περιγραφές, εισέβαλαν το απόγευμα της Τετάρτης στα δύο σπίτια όπου μένουν οι μετανάστες εργάτες και αρχικά με ξύλα άρχισαν να τους χτυπούν στο πρόσωπο και στο σώμα, ενώ όταν τα θύματα αντιστάθηκαν και προσπάθησαν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, οι ίδιοι δράστες αρκετοί εκ των οποίων οπλισμένοι άρχισαν να πυροβολούν.
«Ακούσαμε τους πυροβολισμούς και ξέρουμε ότι η αστυνομία όταν ήρθε μετά από δική μας ενημέρωση, βρήκε αρκετούς κάλυκες από όπλα» μας είπε κάτοικος του χωριού.
Ένας μετανάστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Ο ίδιος περιέγραψε μάλιστα ότι ένας εκ των Πακιστανών που δέχτηκε επίθεση, για να γλυτώσει από το ξύλο που δεχόταν πήδηξε από τον πρώτο όροφο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα η Αστυνομία έχει ειδοποιηθεί και γίνεται προσπάθεια για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, αν και οι Πακιστανοί εργάτες δεν έχουν προχωρήσει σε μηνύσεις αν και είναι τα θύματα της άγριας επίθεσης, εξαιτίας του φόβου τους για το τι θα τους συμβεί από εδώ και πέρα.
Ωστόσο όπως φαίνεται οι υπόλοιποι κάτοικοι του χωριού είναι με το μέρος τους και ζητούν να συλληφθούν οι δράστες.
Γνώριζαν άραγε οι ανεγκέφαλοι ρατσιστές ότι σήμερα 14 Αυγούστο οι Πακιστανοί γιορτάζουν τη μέρα της εθνικής τους ανεξαρτησίας, 73 χρόνια μετά το τέλος της βρετανικής αποικιοκρατίας στις Ινδίες. Ίσως τώρα μερικοί “δημοσιογράφοι”, όπως ο κύριος Μπογδανίτης και κα Καρεκλάκη, που έγραψαν ρατσιστικό άρθρο στην επίθεση στο Τυμπάκι (Πακιστανέ Πακιστανέ σε σημειώνω στο καρνέ) (σηκωθείτε να τους ξεβγάλουμε, τα μαγαρίσματα, φώναζε ένας πραγματικά γλυκύτατος αγρότης) και δεν ζήτησαν ούτε μία συγνώμη. Ίσως τώρα να νιώθουν κάποιες τύψεις.
Εμείς βιώνουμε τη λυσσαλέα κατακραυγή – ρατσισμό από το 2009 που γνωριστήκαμε, μέχρι σήμερα που έχουμε ένα 11χρονο παιδί. Τη λυσσαλέα αυτή συμπεριφορά τη ζούμε στην οικογένεια, στο επάγγελμα, στις δημόσιες υπηρεσίες, στην κοινωνική ζωή. Και όλα αυτά γιατί ο Αμπντούλ είναι Πακιστανός μετανάστης, ενώ εγώ πριν τον γνωρίσω ήμουν μια συνηθισμένη κοπέλα που ζούσε μια συνηθισμένη ζωή. Εμείς ζήσαμμε και ζούμε τη λύσσα του ρατσισμού, τη ζήσαμε πρόσφατα και στα γραφεία αλλοδαπών Ηρακλείου με τέτοια λύσσα που νόμιζα πως ήμουν κομμουνίστρια στον εμφύλιο, στο βιβλίο της Άλκης Ζέη “η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα”. Ντροπή στην υπεύθυνη που εμφανίζεται σαν μια καλύ κυρία, θρήσκα, πατριώτισσα, μορφωμένη και όμως συμπεριφέρθηκε με τόσο ελεεινό τρόπο σε μια τόσο όμορφη μικρή οικογένεια.